Tropea marina er en moderne havn med 650 liggepladser, der er plads til både op til 50 m længde.
Havnen har mange faciliteter : såsom Landstrøm, båd kran, Slæbested, vejr tjeneste, Toiletter og bad.

Tropea havn

Om Tropea

Tropea er en badeby med imponerende natur i regionen Calabria, i det sydlige Italien. Denne kyststrækning på Tyrrhenhavet kaldes Costa degli Dei, “Guds kyst”, og det er meget beundret af dem,
der kender den, som en af ​​Italiens fineste sommerferie destinationer. Kystlinjen kurver udad i en stor bakket bule, med dramatiske klipper, solrige strande og en række små feriesteder og campingpladser.

Tropea er den travleste og mest attraktive af disse badebyer; Med et historisk centrum på klipperne over havet. Tropea er stor nok og interessant nok til at tjene som base for en længere ferie, og den lokale jernbanelinje og bådture giver mulighed for en vis udforskning uden at skulle køre. Selv om Tropea ikke er særlig kendt af engelsktalende rejsende, er Tropea populær hos italienere og solsøgende tyskere, hvoraf mange kører sydpå i campingvogne til områdets campingpladser. En af de største Danske rejsearrangører Bravo Tours har nu Tropea på som favorit rejsemål.  Italienerne plejer at holde ferie i juli og august; I maj, juni og september er Tropea både billigere og mindre overfyldt, mens vejret stadig er varmt og solrigt.

Tropea har den dejlige tidløse, falmede stemning, der er karakteristisk for søvnige sydlige italienske badebyer. Der er ikke mange specifikke turistattraktioner, men byen er en labyrint af smukke stræder og palazzi – hvoraf nogle smuldrer væk – og små skjulte firkanter, hvor man normalt finder restaurantborde. Hjertet af byen ligger op på hovedlandet, og hvis du udforsker gaderne, finder du spor af den gamle bymur og befæstninger, som forsvarede byen mod land siden i middelalderen. I dag er byen udvidet meget uden for murene, og efter at du har vandret i stræderne og nydt forfriskninger i skyggen af ​​en café parasol, kan du gå ned til havet, både for at nyde stranden og for at få den bedste udsigt over Tropea’s citadel På sin klippe.

For at få et indblik i Tropeas historie og planlægge din vandring, kan du med fordel købe en guidebog i en række butikker på hovedgaden. Der er et turistkontor på det centrale torv, Piazza Ercole, og der er et par agenturer, der booker bådture og udflugter og kan yde yderligere råd og vejledning til turister.

Tropeas mest berømte udsigt er af den store klippekolods, der går ud i havet modsat Tropeas centrum.

Klippeklodsen var engang en ø, og det attraktive kloster på toppen, Santa Maria dell’Isola,
ligger i haven over havet. Tropea er i dag en turistby, men byen har haft stor velstand gennem århundrederne, hvilket fremgår af de mange kirker, store paladser og majestætiske portaler i byens centrum.

Tropeas normandiske katedral, Duomo, er en af ​​de mest interessante bygninger i byen. Borgens skytshelgen er Rumænien Madonna – fejret som byens beskytter gennem jordskælv og krige. Et ikon,
der bærer et billede af denne venerated Madonna, bæres gennem byen i en procession under religiøse festivaler. Tropea har et lille museum, Museo Diocesano, i biskoppens palads, Palazzo Vescovile, ved Duomo. Den indeholder for det meste religiøs kunst, herunder malede træ statuer og sølv reliquaries