Tur 1 : 5 > 7 dage.  Pontine Øerne.  Palmarola – Ponza – Ventotene.  ( Billeder og 2 videoer )

Tur 2 : 10 > 14 dage.  Ovennævnte + Flegree øerne. Procida, Ischia, Capri, Amalfi. Sorrento.

Tur 3 : 10 > 14 dage.   Giannutri, Argentario, Giglio

Tur 4 : 14 dage.  Versilia, Elba, Corsica syd.

Tur 5 : 14 dage.  Sardinien Nord,  Corsica syd.

Sejlads distancer

Nettuno > Palmarola 30 sømil
Palmarola > Ponza 4 Sømil
Ponza > Ventotene 20 sømil
Ventotene > Ischia 19 sømil
Ischia > Procida 5 sømil
Ischia > Capri 13 sømil
Capri > Sorrento 7 sømil

Palmorola

Er den vestligste ø i øgruppen; der er mange farlige steder omkring øen, men du kan også finde gode steder at anker. Vi foreslår, du besøger Punta Tramontana, en meget smuk bugt kaldet “The Cathedral” på grund af at klipperne stiger lodret fra havet og de store bugter, der minder om en kirke. På Cala del Porto finder du, om sommeren, en lille restaurant. på østkysten af Ponza øen det er en marina der kan rumme op til 200 både på otte flydende pontoner, privat ejet og udstyret med vand- og strøm.

I højsæsonen, kan du forankre i Red mellem ponton hvor Restaurant Gennarino er og klippe kaldet Ravia. På land finder du følgende ydelser : brændstof tankning, en bedding, med reparation muligheder for skrog i træ eller glasfiber. Mobil kran, motor og elektrisk reparations værksted.  Dykker tjenester, Hele øen er omkranset af fjorde og vige for ankering afhængigt af retningen af vindene. Cala Inferno og Ansa dello Schiamone beskyttet mod SW til NW, fra Cala Inferno kan du klatre op en trappe skåret i tufa sten og nå frem til den lille by Le Forna,

Ventotene – havneudsigt

Besøgende i de store centre i Latium og Campania som omgivet af krystalklart vand, glip ikke af en afslappende pause som du kan om sommeren og i foråret til Pontine-øerne.

Deres uberørte skønhed, gode forbindelser, maleriske havne og varm gæstfrihed gør et populært udflugtsmål inden for rækkevidde af disse små øer. Øgruppen Pontinske øer er beliggende i det Tyrrhenske Hav kun et par kilometer fra kysten af Lazio. Består af seks øer: GAVI, Zannono, Palmarola, Ventotene, Santo Stefano og den største Ponza, som øgruppen også er opkaldt efter.

Små perler, omhyggeligt enhver turist skal mødes, men arten, havet og landskabet i forgrunden emne.

Ponzaer den vigtigste ø, kun otte kvadratkilometer af rock og sand strande, naturlige buer, klipper og krystalklart hav og romantiske bugter, hvor du kan nyde de klippefyldte bakker.

Her er landsbyen med smalle gader, håndværk websteder og de mange pubber, hvor turister tilbringer deres aften også dejlige. Typisk også huse med Tönnengewölben tagene og smukt malede facader, med udsigt over den lille havn.

De der elsker livet på havet kan tilbringe en vidunderlig ferie på Pontine-øerne.

Alene på den Ø Ponza , vil du finde mange strande og bugter: Chiaia di Lunafortryllende strande er blandt de mest berømte her, Lucia Rosa, kendt for solnedgange, bugten Cala Fèola med de naturlige pools og stranden af frontone, hvor mange besøgende med deres både for aperitivo samles.

Bortset fra strande Pontine tilbyde men også en charmerende Sea Islands især populært blandt dykkere.

Her ligger den fantastiske undersøiske-næs, Ponza forbinder Zannone. Vi finde imponerende sea grunde, men i hele området og er også bevaret skatte: fra romerske bådene til vrag af forsvundne skibe fra anden verdenskrig.

Dette er også tilfældet ved Ventotene, hvor en båd med navnet Santa Lucia i 1943 blev sænket af en britisk torpedo bombefly og nu besøges og beundret af dykkere.

Denne ø er også en lille perle med et par huse, som omgav en lille havn, og også en begivenhedsrig historie som et sted for eksil selv på tidspunktet for de kejserlige familier rom’er op til fascismens modstandere, der lagt de første byggesten i moderne Europa .

I dag, Ventotene, former samt Øen Santo Stefano, en magisk naturreservat og et beskyttet havområde.

Palmarola er også et naturreservat. Denne ø takket være dets imponerende natur og kysten som en af de smukkeste i verden.

De traditionelle huse gravet ind i klipperne vil besøge beboede kun i sommermånederne, mens den lille strandrestaurant er den eneste mødested for alle turister i sommeren ø udlejningsbåde.

Også er Zanone omgivet af et imponerende, uspolerede natur, den nordligste afsides ø, som er en del af nationalparken Circeo siden 1979. Den ubeboede ø var sæde for et cistercienserkloster, hvis ruin er stadig synlige.

Endelig kommer vi til den lille ø af GAVI (700 X 350 m), sandstrande og kun med en klippefyldt kyststrækning, kendt for deres eneste grotte “Grottone di Gavi”.

Endelig en anbefaling for hver besøgende, der besøger de Pontinske øer: reservere bord på restauranten eller i Trattoria lige efter deres ankomst med båd, fordi den lokale madlavning tradition er en af de ældste i Italien og kombinerer med smag den traditionelle køkken i Rom med havet.